THE COMMISSIONER OF SOCIAL SECURITY
BALTIMORE, MARYLAND 21235
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Mr. Rodney Rickman
16 South 11lth Street
Kansas City, Kansas 66102

Dear Mr. Rickman:

This is in response to your letter of June 25.

We can understand your concern about getting a Social Security
number before you can begin work. The Internal Revenue Code
(26 U.S.C. 6109 (a)) and applicable regulations (26 CFR
301.6109-1 (d)) require an individual to get and use a Social
Security number on tax documents and to furnish that number to
any other person or institution (such as an employer or a bank)
that is required to furnish to the Internal Revenue Service
information about payments to the individual. There are

penalties for failure to do so (see 26 U.S5.C. 6676 (a) and
26 CFR 301.6676-1).

Section 205 (c) (2) (A) of the Social Security Act requires the
Social Security Administration to establish and maintain
records of wages and self-employment income for each

individual whose work is covered under the program. Workers
who do not wish to use their Social Security numbers for
religious or other reasons should get in touch with the
Internal Revenue Service office in their area to explain

their position and receive advice on how to proceed.
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We hope this information is helpful.
Sincerely,

Loicas R+

Dorcas R. Hardy
Commissioner of Social Security



